sp   sp
sp sp
sp  
sp sp

Reiki

Reiki is een Japans woord dat ‘universele levensenergie’ betekent. Rei betekent universeel en Ki betekent energie. In principe bestaat alles in de Kosmos uit energie: wijzelf en alles om ons heen. We kunnen deze energie niet zien maar wel voelen. Die energie loopt langs energiebanen (meridianen) en energiewielen (chakra`s) door het lichaam. Bij mensen bij wie de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie via de handen naar elke gewenste plaats in het te behandelen lichaam en deze energie heft een eventuele energieblokkade op.
Reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende lichamelijke klachten. In plaats van jeZelf voor bij te lopen door ziektesignalen te negeren en/of te onderdrukken maak je door de ont-spanning contact met je ware Zelf.

Yuen methode:
Tijdens het geven van een Reiki behandeling maak ik gebruik van de Yuen methode dat wil zeggen dat ik de energie die hoort bij de bij mij opkomende beelden van zwaar naar licht corrigeer waardoor jouw houding ten opzichte van een bepaald kwestie in je leven, lichter kan worden. Dus er kan geblokkeerde energie door Reiki worden vrijgemaakt en bepaalde kwesties in je leven kunnen als lichter worden ervaren door het toepassen van de Yuen methode.

Veel gestelde vragen over Reiki:

Hoe geef ik Reiki?
Je komt bij mij thuis en gaat gekleed op de Reiki-behandeltafel liggen. Ik maak mezelf neutraal (gedachteloos) en pas vervolgens de Reiki-posities toe met mijn handen boven je lichaam. Eerst op de voorkant van je lichaam en daarna de achterkant. De hele behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Wat is Reiki niet?
Massage.

Heeft Reiki herhalingsbehandelingen nodig?
Dat is afhankelijk van hoeveel last je hebt van de klacht of blokkade.
Soms kan de klacht met een enkele behandeling verdwijnen.
Toch zijn er ook klachten die meerdere behandelingen behoeven, wil het een zo optimaal mogelijk resultaat geven. Ik zal je hierin mijn advies geven, maar het is uiteindelijk aan jou wat jij wilt.

Kun je Reiki ook preventief geven?
Ook al heb je geen klachten dan nog is het goed om af en toe een Reiki behandeling te ondergaan. De energie gaat nl. naar daar waar nodig en dat kan ook onbewust iets zijn.

Wat kun je ervaren met een Reiki behandeling?
Een Reiki behandeling zal je doorgaans direct ont-spanning en dus verlichting van de klacht geven. Het kan echter ook zijn dat na de behandeling de klacht tijdelijk verergert. Dit is een normaal proces; de blokkade die in één of meer lagen ligt, is in beweging gekomen om vervolgens te kunnen worden losgelaten. Hierbij is het van belang dat je jezelf dit proces toestaat en gunt. Vervolgbehandelingen kunnen dit proces zeker ondersteunen.

Moet je veel water drinken na de behandeling?

Na een reiki behandeling is het altijd goed om meer water drinken dan normaal (om de drie uur twee glazen) omdat je zo vrijgekomen afvalstoffen sneller kwijt kunt raken.