sp   sp
sp sp
sp  
sp sp
 

Tenen lezen

Alles bestaat in de Kosmos uit energie: wijzelf en alles om ons heen maar dan in een andere vorm. We kunnen deze energie niet zien maar wel voelen. Die energie loopt langs energiebanen (meridianen) en energiewielen (chakra`s) door het lichaam.TenenLezen
Alles wat je voelt, denkt en ervaart, wordt als informatie opgeslagen in je energielichaam en uit zich in je fysieke lichaam.
Net zoals je vele gegevens uit bijvoorbeeld de hand of de iris kunt halen, zo kun je ook diverse gegevens van de tenen aflezen. Tenen lezen is dus eigenlijk signalen van het lichaam opmerken. Het geeft daardoor inzicht in oorzaken van (spanning)klachten, je karakter, gedrag en kwaliteiten. Het gaat uit van het holistische principe: lichaam en geest vormen een onlosmakelijk geheel en dus kun je in een deel het geheel weerspiegeld zien. Er wordt je een spiegel voorgehouden waarin je de blauwdruk van je ware Zelf (ziel) kunt zien en het gedrag & karakter + kwaliteiten van je persoonlijkheid (ego).
Tenen lezen geeft geen oordeel. Alles is goed en niet goed. Het is zoals het is.

Veel gestelde vragen over Tenen lezen:

Hoe kun je tenen lezen?

Je tenen zijn gerelateerd zijn aan de 5 fysieke chakra`s;
- Keel/communicatie> grote teen> ether/schepping
- Hart> tweede teen> lucht
- Zonnevlecht> derde teen> vuur
- Buik> vierde teen> water
- Kruis> vijfde teen> aarde
Je energielichaam werkt als basis samen met je zenuwstelsel, bloedstelsel ed. Is er een (emotionele) disbalans in je energie dan reageert daarop het zenuwstelsel en dus je spieren, je bloedsomloop et cetera en dus ook je tenen.

Hoe geef ik Tenen lezen?
Je komt bij mij thuis, of ik bij jou (of ik ben op locatie) en je plaatst je voeten naast elkaar op mijn tenen lees bankje. Ik vertel eerst hoe het kan dat ik Tenen kan lezen. Vervolgens neem ik op wat ik zie (lees dus de tenen) en ga vervolgens vertellen aan de hand van dit beeld. Eerst de hoofdlijnen daarna de details. Tijdens het Tenen lezen kun je opschrijven wat ik zeg zodat je het later nog eens rustig na kunt lezen.

Kunnen je tenen veranderen door inzichten?
Ja. Door inzicht kun je er voor kiezen je gedrag te veranderen en veranderen je tenen mee. De vorm (karakter) van de grote teen blijft hetzelfde maar de stand (gedrag) van de tenen volgen je gedrag.

Kun je je tenen meerdere malen laten lezen?
Tenen lezen is een momentopname. Wil je later weten of je tenen veranderd zijn of aan verdere inzichten werken, dan kan dat natuurlijk.

Kan ik tenen ook in groepsverband lezen?
Ja, ik kan van allerhande groepen de tenen lezen; collegas, projectteams, sportteams, gezinnen, neven en nichten, vriendinnen/vrienden clubs en ga zo maar door.
Dit ondervang ik, tot nu toe, in de vorm van:
* Workshops: voor de pauze theorie en erna de praktijk
* Teambuilding: Bedrijven kunnen mij inhuren om de tenen van teams te lezen. Het kan de kracht van een team versterken en onderlinge relaties en sfeer verbeteren. Eerst theorie en dan de praktijk.
* Tenen lees party`s: de gastvrouw of heer stelt haar huis beschikbaar, nodigt max. 8 vriendinnen of vrienden uit, verzorgt de koffie, thee ed. en krijgt in ruil daarvoor een tegoedbon twv een persoonlijk Tenen lees consult of een Reiki behandeling. Eerst theorie dan de praktijk.
* Gezinnen: ik kom bij een gezin thuis vervolgens leg uit hoe ik kan tenen lezen, lees de tenen en vertel hoe de verschillende gezinsleden tov elkaar staan en zouden kunnen staan.

Komt je verleden ter sprake?
Tenen laten je het NU zien, hoe ze, als gevolg van het verleden, er in het NU bij staan door je gedrag. Wil je dat gedrag niet meer vertonen dan heb je eerst naar je verleden en dus je tenen te kijken.

Ik vind het vervelend om mijn voeten open en bloot te laten zien.
Nagenoeg zegt iedereen dat. Heb je echter de moed om jezelf op die manier te laten zien dan ben je alweer een stap verder om jezelf te ont-wikkelen.